ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI ETKİNLİKLERİMİZ

14.01.2024 39

8-14 Ocak Enerji verimliliği haftası okulumuzda çeşitli etkinliklerle işlendi. Etkinlikler kapsamında enerji tasarrufu ve verimliliği, enerji arz güvenliğinin sağlanması, dışa bağımlılık risklerinin azaltılması, çevrenin korunması ve iklim değişikliğine karşı mücadelenin etkinliğinin arttırılmasının sağlanması, enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması, okullarda, işyerlerinde ve evlerde enerji tasarrufunun yapılması ile ilgili bilgilendirmeler, yapılan video gösterimleri ile öğrencilere anlatıldı.

Hafta boyunca okulumuzda Enerji Verimliliğini ile ilgili farkındalık videoları sınıflarda izletildi, öğretmenlerimiz tarafından konunun önemi anlatıldı. Enerji Verimliliğiyle ilgili boyama etkinlikleri yapıldı, uygulamaya dönük olarak okulumuzda gereksiz olarak açık bırakılan lambalara dikkat çekmek için "GEREKSİZSE SÖNDÜR" uyarı kartları öğrencilerle beraber ışık anahtarlarının yanına asıldı. Koridordaki panomuz interaktif (etkileşimli) pano olarak hazırlanarak öğrencilerden "Enerji ve "Enerji Verimliliği" ile ilgili bildiklerini panoda bırakılan küçük kağıtlara yazmaları istendi. Öğrencilerimizin ilgisini çeken etkinlik katıldıkları pano çalışmasınındaki oluşturdukları "Enerji Verimliliği ile İlgili Sloganlarının" törende arkadaşlarına okunmasıyla sonlandırıldı. Katılan öğrencilerimiz tebrik edildi.

ÇALIŞMALARIMIZDAN ÖRNEKLER

14-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-202414-01-2024